Фото: sud.ua

У Києві відсьогодні змінюється графік руху метро: що відомо

У столиці міська влада прийняла рішення щодо зміни графіку роботи метрополітену. Заплановано збільшити інтервали курсування потягів. 

Як повідомили у Київській міській державній адміністрації, зміни набули чинності вже з понеділка, 3 червня.

Відтепер у пікові години потяги метро курсуватимуть з інтервалами у три-чотири хвилини, а в міжпіковому проміжку часу потяги — з інтервалом у шість хвилин. Варто наголосити, що у вихідні інтервали руху потягів залишаються без змін. Київське метро, як і раніше, курсуватиме на вихідних з інтервалом у шість-сім хвилин.

У КМДА зазначають, що графіки руху поїздів метрополітену складаються з урахуванням розміру пасажиропотоку та укомплектованості штату працівників підприємства, зокрема машиністами.

"Безпека руху поїздів забезпечена. Обслуговування та ремонт рухомого складу здійснюється відповідно до встановлених регламентів", — йдеться у повідомленні від міської влади. 

Раніше, а саме 30 травня, у компанії "Київський метрополітен" заявили, що збільшать інтервали руху між поїздами. Причина — брак кадрів, який виник внаслідок мобілізації в Україні.

"Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між "пік" та на 45 секунд у "пікові" години", — інформують в КП.

Вказується, що наразі в КП "Київський метрополітен" виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій. Зокрема, бракує машиністів електропоїздів (83 вакансії), електромеханіків (48), токарів і слюсарів за відповідними напрямами (161).

У КП наголосили, що близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується.

"Київський метрополітен" постійно проводить посилену кадрову роботу із залучення фахівців. Зокрема, співпрацює із закладами профільної освіти та міським центром зайнятості. Водночас метрополітен є вузькопрофільним підприємством, і підготовка та адаптація деяких професій потребує довготривалого спеціального навчання. Так, машиніст електропоїзда, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається понад 12 місяців", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, у травні комунальна корпорація "Київавтодор" оголосила тендер на реставрацію мосту Метро у столиці. Орієнтовна вартість замовлення становить понад два мільярди гривень. Комунальна корпорація "Київавтодор" оголосила тендер на реставрацію мосту Метро у столиці. Орієнтовна вартість замовлення становить понад два мільярди гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2024 11:48