Фото: вікіпедія

"Київавтодор" хоче провести ремонт мосту Метро у столиці за 2 млрд грн

Комунальна корпорація "Київавтодор" оголосила тендер на реставрацію мосту Метро у столиці. Орієнтовна вартість замовлення становить понад два мільярди гривень.

На сайті Prozorro з’явився відповідний тендер.

Опис запланованих робіт — реставрація з пристосуванням автопроїздів мосту Метро через річку Дніпро (протиаварійні роботи). Вартість виконання — 2 009 825 454 гривень. Згідно з вказаними даними, "Київавтодор" має завершити роботи до 31 грудня 2026 року. 

У документації зазначається, що роботи будуть складатися із:

  • реставрації із застосуванням автопроїздів;
  • будівництва трубопроводів, електропередач і ліній зв’язку;
  • створення шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг;
  • вирівнювання поверхонь.

Аукціон відбудеться 12 червня. 

тендер на ремонт мосту метро у  києві

Скріншот сторінки Prozorro

Варто зазначити, що у 2023 році КМДА, посилаючись на оцінки європейських фахівців повідомляла, що перебудувати міст Метро коштує щонайменше 500 мільйонів євро. 

Що відомо про міст Метро

Міст Метро — перша у світі аркова споруда з великими прогонами, спроектована на сухих стиках. Його загальна довжина 683 метри, ширина 28 метрів, а довжина найдовшого прольоту становить 60 метрів. Це не лише автотранспортна магістраль, яка поєднує лівий та правий берег столиці, а ще й частина червоної гілки метрополітену.

Останні два роки відомо, що міст перебуває у доволі "втомленому" стані. Але лише цього року в бюджеті заклали кошти на його капітальний ремонт або взагалі будь-які ремонтні роботи, з цим пов'язані. 

Нагадаємо, на початку травня "Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження будівництва метро на Виноградар. Очікувана вартість закупівлі становить майже 14 мільярдів гривень. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.05.2024 15:10