Джерело: "Київський метрополітен"

"Страшна подія для Києва": влада не виключає закриття у столиці на ремонт моста на червоній гілці метро

Оскільки експертиза може підтвердити аварійний стан моста, то в Києві червону гілку метро, можливо, частково закриють на ремонт. Два роки на міст ніхто не звертав уваги.

Про це голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку й інвестиційної діяльності Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, останні два роки відомо, що міст перебуває у доволі "втомленому" стані. Але лише цього року в бюджеті заклали кошти на його капітальний ремонт або взагалі будь-які ремонтні роботи, з цим пов'язані.

"Два роки на це ніхто не звертав уваги, просто констатували такий факт. Якщо покаже експертиза, що міст метро треба закривати, то зараз виділені кошти на розробку проектно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт", — пояснив посадовець.

На жаль, констатував він, якщо фахівці підтвердять, що міст є аварійно небезпечним, то буде вимога закрити споруду, яка сполучає два береги.

"Це, як на мене, апокаліптичний сценарій, тому що ми всі розуміємо, яке значення мають мости для Києва, що їх катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями та необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті", — підсумував Андрій Вітренко.

Нагадаємо, вчора заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук заявив, що в Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку синьої гілки. Цього разу це, ймовірно, відбудеться вже між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.12.2023 11:52