Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

У Києві закриють на ремонт ще одну ділянку метро (документ)

У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку "синьої" гілки. Цього разу це, ймовірно, відбудеться вже між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка".

Про це на інформаційний запит "Телеграфу" повідомив заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук.

"У зв'язку з фізичною зношеністю та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик потребує проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів на першій головній колії "Почайної" та "Тараса Шевченка". Підприємство проводить закупівлю проектних робіт", — зазначив він.

Заступник керівника "Київського метрополітену" додав, що за цією ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд. Водночас підприємство забезпечує безпеку для перевезення пасажирів і руху поїздів.

Скріншот із відповіді на журналістський запит

Скріншот із відповіді на журналістський запит

Скріншот із відповіді на журналістський запит

Раніше начальник столичного метро Віктор Брагінський розповідав, що цей тунель змінює габарити: тобто стає дещо еліпсоїдної форми. Але жодної небезпеки для пасажирів немає.

"Ми планували влітку наступного року налагодити наземне сполучення та перекрити цей відрізок для ремонтних робіт. Ремонти — нормальна ситуація, їх проводять в усіх країнах, де є метро", — намагався заспокоїти Брагінський.

Нагадаємо, що 17 грудня в мережі з'явилися фото просідання ґрунту поблизу станції метро "Деміївська". За даними київської влади, це відбулося ще до закриття шести станцій "синьої" гілки. Чиновники наголосили, що одразу після інциденту встановили посилений постійний нагляд і контроль. Загалом критичних змін фахівці не зафіксували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.12.2023 14:58