Фото: kiev.postfactum.info

"Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво метро на Виноградар: названо суму робіт

"Київський метрополітен" оголосив тендер на продовження будівництва метро на Виноградар. Очікувана вартість закупівлі становить майже 14 мільярдів гривень. 

Про це у Telegram-каналі повідомляє Київська міська держадміністрація.

Там зазначили, що приймання пропозицій триватиме до 28 травня 2024 року, а очікувана вартість закупівлі становить 13 956 843 711,13 гривні.

У КМДА нагадали, що у грудні 2023 року КП "Київський метрополітен" у судовому порядку розірвав договір з АТ "Київметробуд" через незадовільні терміни виконання робіт. Також у суді вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати.

"Наразі побудовано правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції "Мостицька" до станції "Сирець". Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла, частково збудовані двоярусні тунелі тощо", — йдеться у повідомленні адміністрації.

Нагадаємо, 8 грудня у столиці зупинили рух поїздів від станції метро "Деміївська" до "Теремків" на синій гілці через розгерметизацію тунелю. Місцева влада повідомляла, що ремонт триватиме близько шести місяців. Поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою), а закриті станції використовуватимуть як укриття. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту, однак там утворилися численні затори.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб обговорити ситуацію зі столичним метрополітеном. Водночас правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену вже розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Недавно міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що свої депутатські повноваження у Київській міській раді складає екс-начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

Раніше повідомлялось, що ремонт тунелю біля станції метро "Деміївська" обійдеться київському бюджету майже 400 мільйонів гривень. Саме таку суму виділено з резервного фонду столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.05.2024 11:57