Фото: armyinform.com

У ЄС розширюють виробництво боєприпасів та ракет: набув чинності регламент

В понеділок, 24 липня, набув чинності регламент "Акт на підтримку виробництва боєприпасів". Його розробили у Європейському Союзі для збільшення кількості артилерійських снарядів та ракет.

Відповідне рішення було опубліковане в офіційному журналі ЄС.

План має на меті збільшити виробничі потужності Євросоюзу для вирішення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема, артилерійських боєприпасів, ракет та їхніх компонентів. Для цього передбачене фінансування у розмірі 500 мільйонів євро. Регламент діятиме до 30 червня 2025 року.

Процедура узгодження регламенту між Європейським парламентом і Радою Євросоюзу завершилась 20 липня. Депутати Європарламенту наполягли на тому, що країни ЄС надаватимуть Україні боєприпаси, які фінансуються відповідно до цього законодавства, без обмежень на експорт.

Нагадаємо, Велика Британія в новому пакеті допомоги передасть для України квадрокоптери Malloy. Їхня унікальність у тому, що вони можуть провести евакуацію військового. Безпілотні літальні апарати Malloy, що експлуатуються британською армією, також можуть переміщувати техніку і зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 22:47