Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд ухвалив постанову про виробництво боєприпасів для БпЛА: що це змінить

Кабінет міністрів 21 липня ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників. Документ юридично спрощує виготовлення дронів в Україні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду. Там вказується, що постанова має дати поштовх до формування ринку і масового виробництва боєприпасів в Україні, щоб швидко й ефективно забезпечувати потреби ЗСУ.

Завдяки рішенню уряду виробники:

  • отримують законодавчу базу для масового виробництва в Україні;
  • мають вимоги до боєприпасів, де і хто їх може виробляти;
  • можуть набагато швидше випробовувати та допускати до експлуатації боєприпаси.

У Кабміні наголошують, що раніше виробництво боєприпасів було складним і малодоступним в Україні, тому нові виробники майже не з’являлися на ринку.

"Адже потрібно було близько року, щоб допустити боєприпаси до експлуатації. Зокрема, юридично здійснити багато процедур: зібрати документи, отримати ліцензії та пройти перевірки", — стверджують у прес-службі.

Ухвалена постанова скасовує ці бюрократичні процедури і спрощує виробництво в Україні. В уряді очікують, що кількість виробників зросте в рази.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков днями повідомляв, що на озброєнні ЗСУ є вже більш ніж 20 нових найменувань вітчизняних дронів. Виготовленням безпілотників для українських військових займаються понад 80 виробників. Також ще одним проривом міністр назвав постанову, якою підвищено частку прибутку на іноземні комплектуючі під час виробництва дронів до 25%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2023 02:25