Фото: Міноборони

Скільки моделей нових українських дронів мають ЗСУ: дані Міноборони

На озброєнні Збройних сил України є вже більше ніж 20 нових найменувань вітчизняних дронів. Виготовленням безпілотників для українських військових займаються понад 80 виробників.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на прес-конференції.

"Ми зібрали 82 виробники суто українського. Вони зголосились робити, і ми на озброєння вже прийняли більш як 20 нових дронів, які сьогодні дуже вдало нищать орків і їх техніку", — підкреслив міністр.

Крім того, очільник Міноборони наголосив, що за ініціативою міністерства було спрощено постановку на озброєння українських БпЛА. Резніков пояснив, що раніше для того, щоб новий дрон поставили на озброєння, треба було чекати приблизно два роки, а зараз — це три тижні, "якщо у вас все вірно і ви гарантуєте якість".

Також ще одним проривом міністр назвав постанову, якою підвищено частку прибутку на іноземні комплектуючі під час виробництва дронів до 25%.

"І третій прорив — ми прийняли постанову, якою спростили і прибрали всі збори для ввезення комплектуючих для розробки дронів", — додав посадовець.

Нагадаємо, 24 березня Кабінет міністрів підтримав постанову "Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення оборонних закупівель безпілотних систем вітчизняного виробництва". Постанова спрощує усі бюрократичні процедури та створює сприятливі умови для вітчизняних виробників БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 17:23