Фото: Міноборони

Уряд ухвалив постанову, яка дасть старт масовому виробництву дронів в Україні

Кабінет міністрів підтримав постанову "Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення оборонних закупівель безпілотних систем вітчизняного виробництва". Відтепер в Україні буде легше розвивати власне виробництво безпілотників

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Нова постанова спрощує усі бюрократичні процедури та створює сприятливі умови для вітчизняних виробників БпЛА. Відтепер вони зможуть розвиватися і конкурувати з іноземними компаніями. Це насамперед дасть можливість технологічно посилити українських захисників та захисниць на фронті, а також активно розвивати власне виробництво безпілотників.

Зазначена постанова змінює підхід до застарілих бюрократичних правил. Зокрема, спрощено укладання контрактів, приймання товару, допуск до експлуатації й постачання на фронт. 

"Незалежність оборонно-промислового комплексу — це один із факторів обороноздатності країни. Нам не можна відставати від світу. І ми справді "просунулися" в цьому напрямку. І розвиток, і підтримка українського ринку БпЛА — один із ключових напрямів Міноборони", — наголосив міністр оборони Олексій Резніков.

Він нагадав, що Міноборони на сьогодні вже отримало заявки від українських виробників на 75 БпЛА різних типів. 16 державних контрактів з українськими виробниками безпілотників вже укладено. У 2023 році Міноборони збільшує закупівлі БпЛА для Збройних сил України і планує спрямувати на це близько 20 млрд грн.

"Це лише початок. Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектра застосування — повітря-земля-вода. Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу, і про доставку боєкомплекту, евакуацію поранених тощо", — додав Резніков.

Нагадаємо, Збройні сили України вже отримали партію 122-мм артилерійських снарядів. "Укроборонпром" налагодив виробництво власних боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 17:55