Фото: "Радіо Свобода"

У Росії арештували опозиційну журналістку: реакція США

Державний департамент Сполучених Штатів Америки підтвердив повідомлення про арешт в Росії опозиційної журналістки. Російські силовики затримали редакторку татаро-башкирської служби "Радіо Свобода" Алсу Курмашеву через невиконання нею російського закону про "іноземних агентів".
Про це заявив під час прес-брифінгу у Вашингтоні речник Держдепу Метью Міллер. Він запевнив, що США
 відомо про затримання Алсу Курмашевої в Росії.

"Щоразу, коли громадянина США затримують за кордоном, Державний департамент працює над забезпеченням необхідної допомоги. Уряд РФ поки нас не повідомив офіційно про цей арешт, але цю справу ми відстежуємо від травня, коли російський уряд вилучив її паспорти та не дозволив залишити країну", — зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

За його словами, це є ще одним випадком переслідування російським урядом громадян США.

Нагадаємо, 30 березня стало відомо, що в Єкатеринбурзі співробітники ФСБ Росії затримали американського журналіста Гершковича. Російські спецслужби звинувачують його у шпигунстві. За даними ЗМІ, журналіст їздив писати матеріал про ставлення росіян до війни й про вербування місцевих жителів у ПВК "Вагнера". Також Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там розташоване оборонне підприємство "Уралвагонзавод". 

Відзначимо, репортер близько шести років мешкає в Москві, висвітлює події в Росії та Україні для The Wall Street Journal. Раніше він працював в Agence France-Presse, The Moscow Times і The New York Times.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.10.2023 23:07