Військові назвали зброю, яку росіяни почали застосовувати значно менше

Російські окупанти останнім часом менше застосовують керовані авіаційні бомби для ударів по Україні. Це свідчить про те, що цієї зброї стало у окупантів менше, однак вони не відмовилися від її остаточного застосування.

Таку заяву зробила керівниця об’єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо НВ".

"Вони не відмовилися від бомбардувань керованими авіабомбами, але, очевидно, їх стало менше. Раніше це було 3-4 рази на добу, потім зійшло до 2-3. Зараз фактично один випадок на добу, як правило. Скоріш за все, це пов’язано з тим, що ці керовані авіабомби вони переоблаштовують із застарілих авіабомб, надаючи їм крила, як то кажуть, для того, щоб ці бомби працювали так, щоб неушкодженими лишалися літаки", — пояснила вона.

Гуменюк додала, що перехоплювати такі літаки важко тому, що вони не наближаються до зони ураження української системи протиповітряної оборони. За її словами, Україна потребує не лише авіацію, яка також могла б і нищити ворожу авіацію, а ще й достатньо потужні засоби ППО, які допомогли б також нищити літаки на більшій відстані.

Також військова наголосила, що росіяни не можуть поки що повернутися на ті чи інші позиції через високий рівень води внаслідок підриву Каховської ГЕС, а тому намагаються застосовувати й баражуючі боєприпаси, і авіацію.

Нагадаємо, у ніч на 2 липня окупанти знову атакували Київську область дронами. Фактів влучань не зафіксовано, однак внаслідок падіння уламків у двох районах Київщини пошкоджені три приватні будинки. Відомо також, що постраждав мешканець одного з будинків — чоловік отримав поранення ноги. Йому надали необхідну медичну допомогу.

Також у неділю російські загарбники вкотре обстріляли Херсон. Окупанти влучили у багатоповерхівку. За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні  за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 03:34