Фото: "Мілітарний"

Окупанти почали застосовувати на фронті важкі керовані авіабомби

Окупанти оснащують авіабомби ФАБ-500 механізмом корекції польоту. Бомбу, яка не розірвалася, знайшли на одній з вулиць Куйбишевського району Донецька.

Про це повідомляє "Мілітарний".

Нещодавно на Донецьк з російського бомбардувальника внаслідок технічної несправності впала авіабомба ФАБ-500. Неподалік знайшли залишки блоку управління та корекції. Він повинен зробити зі звичайної некерованої авіабомби високоточний боєприпас.

Корпорація "Тактическое ракетное вооружение" декілька років реалізує проект так званого керованого комплексу ракетно-бомбового озброєння із шифром "Гром". Він дозволив би переробляти авіаційні бомби чи ракети на високоточну зброю.

Один з варіантів проекту пропонував циліндричний відсік, в якому розташовуються прилади навігації, управління і наведення. Зверху на цьому відсіку закріплюється довгий гаргрот, який з’єднує його з іншими пристроями. На вузькому поздовжньому гаргроті є бугелі для підвісу ракети/бомби на носій. Під модулем бойової частини пропонувалося підвішувати плоский кожух із кріпленнями для розкладного крила. Модуль планування та управління оснащується супутниковою системою навігації. У польоті модуль визначає своє місце розташування і, роблячи необхідні розрахунки, коригує траєкторію польоту. 

Нагадаємо, США планують збільшити військову допомогу для України. Пентагон, ймовірно, передасть ЗСУ бомби далекого радіусу дії з GPS-наведенням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2023 19:32