Фото: соцмережі

Вночі ППО збила усі "шахеди", якими Росія атакувала Україну

Вночі 22 листопада Повітряні сили успішно відбили російську атаку. Разом з протиповітряною обороною Сухопутних військ Збройних сил України та Національної гвардії знищили усі 14 ворожих безпілотників "Shahed-131/136".

Про це повідомляють Повітряні сили.

За інформацією військових, до відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи у межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей.

"Із 20:00 вечора 21 листопада до 03:00 22 листопада 2023 року окупанти атакували з південно-східного напрямку з Приморсько-Ахтарська. 14 ударними БпЛА типу Shahed та крилатою ракетою Х-22 — із літака Ту22М3 з цього ж напрямку. Знищено усі 14 ворожих безпілотників Shahed-131/136", — йдеться в повідомленні.

Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. Попередньо без постраждалих. 

Зазначимо, що вночі 22 листопада під прицілом рашистів була Хмельницька область. Там працювали Сили протиповітряної оборони. Під час збиття "шахедів" уламок одного з них упав на домогосподарство і спалахнула пожежа. Постраждалих та загиблих внаслідок падіння немає.

Нагадаємо, вночі 21 листопада російські окупанти також атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу Shahed та ракетами. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил знищено дев'ять ворожих безпілотників та одну крилату ракету "Іскандер-К".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 07:45