Фото: Генштаб ЗСУ

Яких втрат зазнають рашисти на передовій: заява Генштабу

Російські загарбники зазнають серйозних втрат на полі бою. Крім того, щоденно важкопоранених окупантів у великих кількостях доставляють в госпіталі.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

"За наявними даними, впродовж останніх діб до військового госпіталю міністерства оборони Російської Федерації в населеному пункті Персианівка Ростовської області прибувають у середньому по 40-60 важкопоранених окупантів на добу. Це насамперед окупанти 102-го мотострілецького полку 150-ї мотострілецької дивізії агресора, які були переміщені з Мар'їнського напрямку", — сказав Громов.

За словами військового, даний госпіталь переповнений і не вистачає кваліфікованого медичного персоналу, як хірургів, так і медичних сестер. Через це показники летальних випадків серед важкопоранених є дуже високими.

Також генерал додав, що одна із рот підрозділу "шторм Z" 10-го танкового полку 6-ї мотострілецької дивізії чисельністю 90 найманців, яка впродовж останніх днів вела штурмові дії на позиції Сил оборони України, зазнала безповоротних втрат у 70 осіб.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Збройні сили України виявляють слабкі місця російської армії. Повноцінна контрнаступальна операція ще не розпочалась.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 14:42