Фото: АрміяInform

Європейський Союз відключить ще чотири російських банки від системи SWIFT, — ЗМІ

Країни Європейського Союзу можуть запровадити санкції проти ще чотирьох російських банків. Фінансові установи РФ відключать від глобальної системи обміну банківськими повідомленнями SWIFT.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідну пропозицію висунула Єврокомісія. За наявними даними, під санкції ЄС потраплять приватний "Альфа-Банк", онлайн-банк "Тінькофф" та комерційний кредитор "Росбанк".

Також російську гуму та асфальт додадуть до списку обмежень у країнах ЄС: їх буде заборонено імпортувати з Росії. Санкції торкнуться й арабської служби Russia Today, яку заборонять на території Союзу.

Заборони на експорт покликані придушити здатність Росії виробляти зброю та техніку, спрямовані проти України.

За інформацією джерела, нові заборони будуть поширюватися на електронні схеми та компоненти, тепловізійні камери, радіоприймачі та важкі транспортні засоби, а також сталь та алюміній, що використовуються у будівництві, та машини, що використовуються у промислових та/або будівельних цілях.

Серед заходів, що обговорювалися, також було внесення до чорного списку осіб, причетних до виробництва іранських безпілотників, які використовуються в Україні.

Блок прагне як розширити свої заходи проти Росії, і закрити лазівки в існуючих санкціях, зокрема шляхом запровадження жорсткішого контролю над продажем супутникових даних Китаю.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки планують запровадити нові санкції проти країни-агресорки Росії. Цього разу може постраждати банківська галузь РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.02.2023 09:57