Фото: росЗМІ

Постраждає банківський сектор: США можуть запровадити нові санкції проти РФ

Сполучені Штати Америки планують запровадити нові санкції проти країни-агресорки Росії. Цього разу може постраждати банківська галузь РФ.

Про це повідомив глава Управління з координації санкцій Держдепартаменту США Джеймс О'Брайєн, передає Reuters.

Чиновник зауважив, що США знерухомили 80% активів російського банківського сектору. За його словами, США відстежують додаткові банки та фінансові установи, щоб побачити, як Росія взаємодіє з іншими країнами.

"Цілком можливо, що будуть вжиті додаткові дії. Ми завжди шукаємо, які компанії та сторони можуть отримати вигоду з фінансових операцій, пов'язаних з Росією. Зараз ми дивимося, як санкції, зокрема фінансові, можуть бути найефективнішими", — додав О'Брайєн.

Видання зазначає, що деякі європейські банки, у тому числі UniCredit та Raiffeisen Bank International, мають великий бізнес у Росії і повинні дотримуватися місцевих правил, щоб надавати солдатам платіжні канікули. Російський "Газпромбанк" уникнув жорстких санкцій частково тому, що займається платежами за енергію.

Нагадаємо, 8 лютого Британія розширила санкції проти РФ. До санкційного списку Великої Британії потрапили ще 15 російських фізичних осіб та компаній. У переліку присутні юрособи, що повʼязані із військовим обладнанням та постачанням безпілотників

Читайте також: "Страна рабов, страна господ". Чому російський бізнес не повстає проти Кремля?

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.02.2023 21:11