Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Місія МВФ розпочала роботу над переглядом програми фінансування: який транш може отримати Україна

У понеділок, 27 травня, Міжнародний валютний фонд (МВФ) розпочинає роботу щодо перегляду програми розширеного фінансування з Україною. Наша держава може отримати понад два мільярди доларів.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Вказується, що делегація Нацбанку на чолі з головою НБУ Андрієм Пишним прибула з робочим візитом до Варшави.

"Мета візиту — участь у складі української делегації в роботі місії МВФ щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF)", — йдеться у повідомленні.

Очікується, що Україна може отримати черговий транш обсягом понад 2,2 мільярда доларів, а загальна сума отриманого фінансування зросте до 7,6 мільярда доларів.

Що таке програма EFF 

Програма EFF передбачає виділення траншів Україні за результатами її щоквартальних переглядів. У березні 2024 року Україна успішно пройшла третій перегляд програми. У межах програми вже отримано чотири транші загальним обсягом близько 5,4 мільярда доларів. 

Варто зазначити, що програма від МВФ, яка стала основою угоди з Україною й була схвалена 31 березня 2023 року, передбачає надання Києву до 2027 року понад 15 мільярдів доларів. Вона є каталізатором фінансової підтримки для України, зокрема на 2024 рік, на який, за прогнозами, Києву знадобиться 42 мільярди доларів. 

Нагадаємо, 16 квітня МВФ зробив прогноз, що зростання економіки України за підсумками 2024-го становитиме 3,2%Наступного року очікується істотне зростання реального ВВП — до 6,5%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.05.2024 09:35