Фото: соцмережі

Синоптики потішили прогнозом: якою буде погода на вихідних

В Україні найближчими вихідними протягом 26 та 27 жовтня очікується переважно сонячна та суха погода. Опадів не передбачається.

Про це повідомив метеоролог Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.com.

За даними експерта, погодні умови найближчими днями будуть обумовлені впливом малорухомого антициклону, тому опади не передбачаються. На тлі високого атмосферного тиску та слабкого вітру в окремих регіонах країни можливі тумани вночі та в першій половині дня. Загалом температура повітря очікується близькою до норми, місцями вищою за норму на 1-3 °C.

Якою буде погода в суботу, 26 жовтня

Як зазначає метеоролог, у західних областях в суботу очікується малохмарна погода, без опадів. Вночі та вранці місцями буде туман. Вітер вночі змінних напрямків, вдень південний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °C, вдень +12...+17 °C.

У північних регіонах держави очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями пануватиме туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Стовпчики термометрів вночі покажуть +2…+7 °C, вдень +8…+13 °C.

У центральних областях, за даними Кібальчича, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі триматиметься у діапазоні +3...+8 °C, вдень +10...+15 °C.

У південних регіонах та у Криму буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °C, вдень +12…+17 °C.

У східній частині мінлива хмарність, без опадів. Вітер північної чверті, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °C, вдень +7...+12 °C.

Якою буде погода у неділю, 27 жовтня

За даними метеоролога, у західних областях буде малохмарна погода, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер переважно південної чверті, 5–10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °C, вдень +14…+19 °C.

У північних регіонах держави очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °C, вдень +12...+17 °C.

У центральних областях України опадів не передбачається. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °C, вдень +12...+17 °C.

У південних регіонах та у Криму утримається малохмарна погода, без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі сягатиме +5…+10 °C, вдень +13…+18 °C.

У східних регіонах очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0...+5 °C, вдень +9...+14 °C.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, що в жовтні в Україні погода прогнозується теплішою за норму. Температура повітря буде вищою на 1-1,5°C.. Середня місячна температура в Україні прогнозується в межах +7...+13°C. Ці цифри є дещо вищими за норму.

Додамо, минулого тижня у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг. Температура повітря на вершині опустилась до позначки у -3°C. 30 вересня на цій горі вже випадав сніг — тоді температура повітря на вершині знизилася до -5°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.10.2024 13:28