Слободян: Прикордонники оформили військовий вантаж в рамках закону, жодних порушень не було

08 СІЧНЯ 2019 17:59

Інформація про затримання, на польсько-українському кордоні, українця, який хотів вивезти з України артилерійську систему без дозвільних документів не відповідає дійсності. Про це в коментарях TrueUA повідомив помічник Голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Сьогодні в пункт пропуску «Ягодин» прибув автомобіль «Рено» з вантажем військового призначення, а саме запасних частини до 122 мм гаубиці, – зазначив Олег Слободян. – Прикордонники, згідно з вимогами чинного законодавства, здійснили оформлення транспортного засобу із вантажем».

Також він наголосив, що необхідний пакет документів, дозвіл Державної служби експортного контролю України, для забезпечення транспортування вантажу у водія були в повному обсязі та під час оформлення транспортного засобу був наданий.

Зазначимо, в польських ЗМІ повідомлялося, що 22-літній громадянин України спробував перевезти елементи гармати через прикордонний пункт пропуску в Дорогуську. Чоловік мав при собі документи, однак їх виявилося недостатньо.

Суспільство, 08.01.2019 17:59