У справах Майдану до суду передано кримінальне провадження

08 ГРУДНЯ 2018 13:43

Управлінням спеціальних розслідувань продовжується системна робота з розслідування злочинів, вчинених під час акцій протесту у 2013-2014 роках, повідомляється на сайті ГПУ.

«06.12.2018, до суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника сектору кримінального розшуку одного із райуправлінь столичної міліції та оперуповноваженого цього підрозділу (на даний час працює оперуповноваженим управління карного розшуку Національної поліції в м. Києві) за перевищення влади та безпідставне затримання у січні 2014 року на Подолі в м. Києві одного із студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, що супроводжувалося застосуванням насильства та заподіянням потерпілому тілесних ушкоджень», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що після затримання та побиття указаного потерпілого разом з іншими затриманими студентами доставлено до одного з райуправлінь міліції, де на підставі сфальсифікованих матеріалів кримінального провадження (складених оперативними працівниками фіктивних рапортів та наданих ними ж завідомо неправдивих показань в якості свідків) студентів незаконно було затримано, притягнено до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях і за клопотанням слідчих та прокурорів, слідчими суддями щодо них застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою і домашніх арештів.

Суспільство, 08.12.2018 13:43