Фото: Вікіпедія

США схвалили продаж Україні обладнання для ППО HAWK

У вівторок, 9 квітня, Державний департамент Сполучених Штатів Америки схвалив продаж Україні обладнання для модернізації та обслуговування систем протиповітряної оборони HAWK. Загальна вартість обладнання оцінюється в 138 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США.

У відомстві запевнили, що продаж цього обладнання та підтримка систем ППО HAWK не змінить основний військовий баланс у регіоні.

Держдепартамент США відкинув вимоги щодо перегляду угоди Конгресом та заявив, що фінансування системи HAWK "відповідає найкращим інтересам США". Управління воєнного співробітництва Пентагону вже передало Конгресу необхідне повідомлення щодо можливого продажу обладнання Україні.

"Україна має термінову потребу у покращені системи ППО для захисту від російських ракетних ударів. Підтримка ракетної системи HAWK посилить здатність України захищати свій народ і захистити критичну інфраструктуру країни", — йдеться у заяві відомства.

Варто зазначити, що Іспанія першою передала Україні системи ППО HAWK у грудні 2022 року. ЗРК HAWK має середню дальність ураження і підходить для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях може перехоплювати ракети.

Нагадаємо, наприкінці березня речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що США не заохочують українську армію завдавати удари поза власними кордонами. Це, зокрема, стосується атак України на російські нафтопереробні заводи, які останнім часом потерпають від дронів Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2024 09:33