Фото: ДБР

Відмовився від коментарів та зламав камеру: посадовець ДМС отримав підозру за перешкоджання діяльності журналістів

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Управління Державної міграційної служби в одній з областей. Посадовцю інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозру було оголошено за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Так, у липні 2024 року журналісти одного з інформаційних агентств у ході виконання своїх професійних обов’язків, прибули до готельно-розважального комплексу в Івано-Франківській області та мали на меті отримати коментар від посадовця щодо великих статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали знімати відео.

Своєю чергою підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та завдав умисного удару рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора. Внаслідок цього камеру було ушкоджено.

Фото: ДБР

За такі дії начальнику обласного управління ДМС було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). Посадовцю загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Наразі правоохоронці розв'язують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР у взаємодії з Національною поліцією повідомили про підозру директору Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністраціїХерсонська ОДА оголосила тендер для закупівлі одягу для військових. Цей тендер через змову постачальників з посадовцем департаменту виграли обрані ним підприємці, які поставили неякісний одяг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.09.2024 02:14