Фото: ДБР

Військові за ініціативи ДБР отримають 23 тонни російських автозапчастин, які вилучили під час розслідування

За ініціативи Державного бюро розслідувань військовим Національної гвардії України було передано 23 тонни автозапчастин російського концерну "ГАЗ" вартістю близько 5,7 мільйона гривень. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, працівники ДБР спільно із Київською митницею запобігли ввезенню на територію України цих автозапчастин у серпні 2023 року.

"З метою обходу санкцій представники країни-агресора планували поставити до нашої держави контрабандну продукцію через треті країни. Товар спочатку оформлювався на білоруські фірми-прокладки, надалі направлявся на адресу європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію до України", — йдеться у повідомленні.

Проте торік у серпні правоохоронці викрили цю оборудку під час спроби оформлення товару на Київській митниці. У ході перевірки супровідних документів було виявлено, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російській валюті, а кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито у РФ.

Так, працівники ДБР у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України) вилучили товари російського виробництва. Підозрюваним за цей злочин загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

У ДБР наголосили, що відтепер ці автозапчастини за призначенням будуть використовувати українські військові.

Нагадаємо, раніше прес-служба ДБР повідомляла, що завдяки розслідуванням Бюро протягом січня-липня 2024 року в управління до Національного агентства з виявлення активів передано активи на понад 7 мільярдів 772 мільйонів гривень. Дохід, отриманий від управління цими активами, вже перевищує 1 мільярд 12 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.08.2024 15:26