Фото: Генштаб ЗСУ

Загарбники здійснили 600 обстрілів по позиціях ЗСУ: де найскладніша ситуація на фронті

Станом на середу, 26 червня, від початку доби вже відбулося 36 бойових зіткнень. Найскладніша ситуація на Покровському напрямку. Загальні втрати російських загарбників за минулу добу склали 1220 осіб. 

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що окупанти від початку доби здійснили один ракетний та десять авіаційних ударів із застосуванням 22 КАБів, завдали 44 удари дронами-камікадзе і майже 600 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку зараз тривають дві атаки окупантів в районі Вовчанська. Згідно з даними Генштабу, ситуація перебуває під контролем українських військових. Відомо, що минулої доби на цьому напрямку загарбники втратили 146 осіб живої сили вбитими та пораненими. Знищено три бойові броньовані машини, артсистему, п’ять автомобілів та три одиниці спеціальної техніки. Також пошкоджено ще сім одиниць озброєння і військової техніки. Уражено 37 бліндажів ворога та три його склади з боєприпасами.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбулося вже дві атаки російських окупаційних військ в районах Берестового та Стельмахівки. Ситуація перебуває під повним контролем.

На Лиманському напрямку з початку доби було відбито одну атаку окупантів. Також тривають бойові дії в районах Копанок, Греківки, Макіївки та Торського. Загалом на цьому напрямку від початку доби сталося шість боєзіткнень.

На Сіверському напрямку активність окупаційних військ є помірною. За сьогодні ворог п'ять разів намагався витіснити українських оборонців із займаних позицій поблизу Білогорівки, Спірного та Роздолівки. Наразі дві атаки росіян було відбито, бої продовжуються.

На Краматорському напрямку російські загарбники не припиняють спроби просування в бік Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Атаку в напрямку Кліщіївки вже відбито. У Генштабі зазначають, що Збройні сили України надійно тримають оборону на зазначеній ділянці та дають гідну відсіч агресору. Варто додати, що підрозділи Сил оборони сьогодні успішно стримали штурм противника на напрямку Горлівка — Північне.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину нашої території. За сьогодні вже відбулося 13 бойових зіткнень. Загарбники продовжують тиснути на позиції українських військових неподалік Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Євгенівки, Сокола та Новоселівки Першої. Наразі відбито шість атак, боєзіткнення тривають. Ситуація перебуває під контролем Сил оборони України. За уточненою інформацією від Генштабу, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали майже 300 осіб вбитими та пораненими. Також знищено танк, дві броньовані машини, дві артилерійські системи та два авто. Ще один танк, дві гармати, два авто та ББМ загарбників пошкоджено.

На Курахівському напрямку відбувся один штурм противника поблизу Парасковіївки. Зазначається, що загарбники успіху не мали. Водночас триває бій в районі Невельського.

На Времівському напрямку успіху не мала атака ворога біля Урожайного. Окупанти відійшли.

На Оріхівському напрямку штурмові дії окупантів зазнали невдачі. Йдеться про атаки загарбників в районі Роботиного та поблизу Малої Токмачки. 

На решті напрямків обставини не зазнали суттєвих змін.

"Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника та виснаження його бойового потенціалу", — наголосили у Генштабі.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2024 11:53