Кирило Буданов. Джерело: ГУР

Буданов спрогнозував, скільки часу ще залишатиметься складною ситуація на фронті

"Армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer.

"Хороша новина полягає в тому, що жодного "армагеддону" не відбудеться. Погана новина полягає в тому, що ситуація доволі складна. Вона залишатиметься такою щонайменше місяць, легшою не стане", — сказав очільник ГУР.

Журналісти The Philadelphia Inquirer, своєю чергою, передбачили, що російські війська будуть намагатися максимально тиснути на фронті напередодні ювілейного 75 саміту НАТО, а також у період, поки не розпочали надходити більші партії снарядів та іншої важливої зброї від США.

"Ми зробимо все можливе, щоби завадити їм і мінімізувати російські успіхи", — наголосив Буданов.

Як відомо, російські загарбники не полишають спроб захопити всю територію Донецької області, а також продовжують намагання просунутися на інших напрямках. Окрім того, у травні рашисти розпочали наступальну кампанію в Харківській області — вони пробують наступати в бік Вовчанська та навіть Харкова.

Нагадаємо, декілька днів тому Буданов заявив під час онлайн-лекції у Гарвардському університеті, що під час війни Росії проти України варто дотримуватися нероздільного підходу сили та дипломатії. Оскільки зараз відбуваються намагання зруйнувати усталений світовий порядок. При цьому Кремль не наважується відкрито запроваджувати нову хвилю мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 22:14