Кирило Буданов. Джерело: Telegram-канал начальника ГУР МО України

Буданов пояснив, які ракети можуть нарешті зруйнувати Кримський міст і що для цього ще потрібно

Російським загарбникам потрібен Крим для того, щоби зробити з нього величезну військову базу. Це начебто дозволяє контролювати більшу частину південного узбережжя України.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

На його думку, якщо росіян на Кримському півострові відрізати від поповнення запасів те це дозволить змусити їх підкоритися.

Очільник ГУР погодився з думкою колишнього командувача армією США в Європі Бена Ходжеса щодо того, що це стане ключем до того, аби змусити Путіна захищатися.

"Я абсолютно поділяю думку генерала Ходжеса. Тож нам потрібно зробити все, щоби це реалізувати", — сказав Буданов.

Він вважає, що ракети великої дальності ATACMS, які США передали в Україну, можуть зрештою зруйнувати Кримський міст. За його словами, ті, хто стверджує, що ATACMS недостатньо потужний, щоб виконувати цю роботу, помиляються.

"Вони повинні читати технічні посібники. Запитання тільки в їхній кількості, але в принципі ці ракети дозволять нам виконати таку місію", — акцентував Буданов.

Нагадаємо, декілька днів тому Буданов заявив під час онлайн-лекції у Гарвардському університеті, що під час війни Росії проти України варто дотримуватися нероздільного підходу сили та дипломатії. Оскільки зараз відбуваються намагання зруйнувати усталений світовий порядок. При цьому Кремль не наважується відкрито запроваджувати нову хвилю мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 20:55