Кирило Буданов. Джерело: ГУР

Атака на аеродром у Морозовську: Буданов розповів, скільки дронів використали під час операції

Українські сили атакуватимуть аеродром у російському Морозовську й надалі. Зараз Головне управління розвідки чекає на інформацію про те, наскільки вагомими є знищення та пошкодження літаків окупантів.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі проекту The War Zone.

За його словами, операцію розпочали з території України, після чого щонайменше 70, а, можливо, й більше українських безпілотників Dragon і Splash завдали удару по аеродрому.

"Ми чекаємо на інформацію про те, чи знищено або пошкоджено якісь літаки", — сказав Буданов.

Очільник Головного управління розвідки також відповів "так" на запитання, чи планують українські сили ще одну повітряну атаку на аеродром у Морозовську.

Водночас супутникові знімки, які отримали експерти із The War Zone, підтвердили потужну атаку на авіабазу в глибині Росії. Зокрема, на знімках від Planet Labs видно пошкодження покриття ангара, що розташований на пероні техобслуговування, а всередині видніються два винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Нагадаємо, що в ніч на 14 червня безпілотні літальні апарати здійснили атаку на російський аеродром Морозовськ у Ростовській області. Тоді в мережі одразу оприлюднили супутникові знімки з наслідками ударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2024 08:52