Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Не лише Морозовськ: де цієї ночі стався наліт дронів на російські військові аеродроми

Вночі 5 квітня дрони атакували три російські військові аеродроми. Неспокійно було в Ростовській, Саратовській областях та Краснодарському краї.

Про це повідомили російські пабліки.

За даними росіян, вибухи лунали саме на військових аеродромах Морозовськ Ростовської області, Єйськ у Краснодарському краї та Енгельс у Саратовській області.

Зокрема, перші вибухи у Морозовську пролунали близько першої години ночі. Очевидці повідомляли, що, окрім характерних звуків безпілотників та вибухів, вони також бачили кілька яскравих спалахів у небі.

Пізніше "масовану атаку" у Морозовському районі Ростовської області підтвердив губернатор Василь Голубєв. Він заявив, що "ППО збила 40 цілей". В результаті пошкоджено електропідстанцію, є проблеми з електроенергією.

Також "спалахи в небі" спостерігалися і в районі аеродрому Єйськ, що у Краснодарському краї. Окрім спалахів місцеві жителі повідомили, що чули звуки вибухів та автоматних черг біля місцевого аеродрому та Військового містечка. Офіційної інформації щодо подій у регіоні наразі не було.

Вже на світанку, о 05:00, вибухи лунали у місті Енгельс у Саратовській області. Місцеві пабліки запевняли, що вибухи були в районі аеродрому. Там базуються важкі бомбардувальники Ту-95 та Ту-22, які використовуються для ударів по Україні.

Водночас губернатор регіону Роман Бусаргін стверджує, ніби всі дрони ліквідовані, постраждалих та руйнувань інфраструктури під час падіння уламків за попередньою інформацією немає.

Своєю чергою Міністерство оборони країни-агресорки заявило, що протиповітряна оборона РФ цієї ночі перехопила понад 50 безпілотників.

"Черговими засобами ППО перехоплено та знищено над територіями Ростовської (44 БпЛА), Саратовської (один БпЛА), Курської (1 БпЛА) та Бєлгородської (один БпЛА) областей, а також над територією Краснодарського (шість БпЛА) краю", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у четвер ввечері безпілотники здійснили атаку на російське місто Курськ. Це спричинило пожежу та руйнування у місті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 11:28