Кирило Буданов. Джерело: Telegram-канал начальника ГУР МО України

Буданов пояснив, чому Путін боїться нової відкритої хвилі мобілізації в Росії

Під час війни Росії проти України варто дотримуватися нероздільного підходу сили та дипломатії. Оскільки зараз відбуваються намагання зруйнувати усталений світовий порядок. При цьому Кремль не наважується відкрито запроваджувати нову хвилю мобілізації.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час онлайн-лекції у Гарвардському університеті. Він зауважив, що у випадку з нашою державою не спрацює ні молдовський, ані німецький, ані корейський сценарій.

"Тут варто поставити крапку один раз і назавжди. Нині є всі ознаки руйнації світового порядку, створеного після Другої світової війни. І війна Росії проти України — яскраве свідчення того, як одна людина підірвала систему світової безпеки", — пояснив очільник воєнної розвідки.

Він наголосив, що світ повинен або повернутися до попереднього світового порядку, який більш-менш усіх влаштовував, або створити новий.

Буданов прокоментував також ситуацію всередині Російської Федерації. Він акцентував, що тамтешня пропаганда має руйнівний ефект. Та розвідник вважає, що змінити все може форс-мажорна ситуація чи тривала системна робота, яка має шанс дати результат лише через декілька десятиліть.

"Для Путіна найважливіше — це внутрішня стабільність, тому на питання контролю за ЗМІ, питання роботи зі соціумом, контролю мас тощо вони витрачають усе, що тільки можливо навіть уявити, не тільки кошти. Це, до речі, один з основних аспектів, чому Росія не наважується на нову відкриту хвилю мобілізації. Керівництво Росії боїться негативного сприйняття в соціумі", — наголосив очільник ГУР.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що дозвіл союзників завдавати ударів західною зброєю по військових цілях на території країни-агресорки "полегшить ситуацію" на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 20:33