Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента

Буданов — про літній контрнаступ Росії: "Україна вистоїть та переможе"

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що важкий період на лінії бойового зіткнення вже почався. Росія наступає з середини травня, але "кінця світу" не буде, Україна вистоїть та переможе.

Такими думками Буданов поділився в інтерв'ю телемарафону "Єдині новини". За словами головного розвідника України, на Сумщині окупанти роблять вилазки диверсійно-розвідувальними групами, але Сили оборони вжили всіх необхідних засобів, щоб уникнути масштабного наступу ворога.

Він також наголосив на важливості застосування західної зброї на фронті.

"Удари західною зброєю по РФ точно полегшать ситуацію, а російські страшилки "червоними лініями" це лише гра на публіку", — запевнив Кирило Буданов.

Глава ГУР також підкреслив, що створення Сил безпілотників в українській армії це добре, але жоден дрон не виграє війну. Буданов наголосив, що "поки солдат з прапором не зайде на територію, нічого не буде".

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку противник п'ять разів безуспішно намагався просунутися вперед. Тут ворог втратив понад 90 військовослужбовців. Також знищено одну бойову броньовану машину, одну артсистему, п’ять одиниць автомобільної техніки та одну одиницю спеціальної. ЗСУ пошкодили шість артилерійських систем, один автомобіль та шість одиниць спеціальної техніки ворога.

На Куп’янському напрямку окупанти активізувалися в районі Тернів. Загалом за день на напрямку відбулося 12 бойових зіткнень, п'ять — ще триває. Ворог зазнає втрат.

На Сіверському та Краматорському напрямках кількість штурмових дій окупантів зросла до 13 і восьми відповідно. Загалом, за попередніми даними, агресор втратив на цих напрямках 73 особи загиблими та 122 — пораненими. Силами оборони знищено чотири російські бойові броньовані машини, сім автомобілів та одну гармату. Також пошкоджено танк, три ББМ, дві одиниці автомобільної техніки та чотири артсистеми.

На Покровському напрямку ситуація залишається досить напруженою. Тут ворог атакував позиції ЗСУ 31 раз. Станом на вечір 12 боєзіткнень ще тривають в районах Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Сокола, Новопокровська та Нетайлового.

На Курахівському напрямку також відбуваються бої в районі Красногорівки. Наразі це вже сьома спроба ворога покращити на цьому напрямку своє положення.

На Придніпровському напрямку точиться другий бій в районі Кринок. Наші захисники тримають зайняті позиції.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич заявляв, що російські загарбники намагаються відновити втрачені позиції на Харківському напрямку. Для цього вони намагаються тиснути з використанням нових підрозділів. Зокрема, в район Вовчанська підтягнули мотострілецький полк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.06.2024 23:06