Так виглядає зараз Вовчанськ. Скріншот із відео

Окупанти підтягнули в район Вовчанська мотострілецький полк: як це вплине на диспозицію сил

Російські загарбники намагаються відновити втрачені позиції на Харківському напрямку. Для цього вони намагаються тиснути з використанням нових підрозділів. Зокрема, в район Вовчанська підтягнули мотострілецький полк.

Про це заявив заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич в ефірі телеканалу "Еспресо".

"92 бригада перебуває на позиціях з першого дня спроби повторної окупації Харківщини. Протягом травня ситуацію стабілізували. Останні декілька днів Сили оборони вчиняли ударно-штурмові дії, щоби покращити ситуації", — зазначив він.

За його словами, українські сили повернули невелику частину територій, мова йде про район біля населеного пункту Глибоке.

"Зараз ворог намагається закріпитися та підтягує резерви, щоби втримати захоплені території. Тобто питання стоїть так, що росіяни вже планують втримати ці території, а не захопити інші", — наголосив Маляревич.

Заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади також повідомив, що ворог підтягнув у район Вовчанська мотострілецький полк.

"Це майже чотири батальйони, аби відновити втрачені позиції. Росіяни намагаються це робити, штурмуючи Вовчанськ. Зараз на всій ділянці фронту тривають безперервні бої 24/7. Росіяни намагаються тиснути, щоби повернути втрачені території", — додав Маляревич.

Нагадаємо, що російські загарбники постійними обстрілами практично повністю знищили місто Вовчанськ на Харківщині. У населеному пункті не залишилося вцілілих будівель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 18:30