Так виглядає зараз Вовчанськ. Скріншот із відео

Ситуація у Вовчанську: в ЗСУ розповіли, під чиїм контролем перебуває місто на Харківщині

Українські військові намагаються витісняти ворога з Вовчанська та просуватися вперед. Збройні сили України втримують під своїм контролем більшу частину цього міста в Харківській області.

Про це речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, на півночі Харківської області минулої доби сталося сім бойових зіткнень. Сьогодні, 8 червня, вночі в районі Вовчанська теж розпочалося бойове зіткнення, станом на ранок воно ще тривало.

Волошин додав, що росіяни декілька разів на день своєю авіацією скидають на північ Харківської області керовані авіаційні бомби.

"Щодо самого Вовчанська, то більшість міста перебуває під контролем Сил оборони України. Вони тримають ворога під вогневим контролем, завдають йому максимальних втрат. Намагаємося просуватися вперед для звільнення всіх наших територій", — наголосив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Як відомо, ситуація навколо Вовчанська стала напруженою після того, як росіяни розпочали свій наступ на Харківську область із півночі. Практично одразу ворожі солдати зайшли до міста, але українські захисники не дали їм повністю взяти його під контроль. Тепер за Вовчанськ тривають бої.

Нагадаємо, декілька днів тому начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляв, що російські загарбники створили фільтраційний табір у тимчасово окупованій частині Вовчанська. Місто постійно перебуває під ворожими обстрілами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 15:50