Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ ліквідували два підрозділи ворога: ситуація на фронті 11 травня

Українські військові продовжують нещадно нищити ворога. Зокрема, за минулу добу наші воїни "відкобзонили" два артилерійських підрозділи рашистів на вогневій позиції.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Удари рашистів

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — відбито 39 ворожих атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

Протягом минулої доби противник завдав одного удару ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки, що на Донеччині. Крім того, ворог завдав 45 авіаційних ударів та здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах Херсонської області. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

"Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору", — зауважили у Генштабі.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Протягом минулої доби наші захисники знищили п'ять ворожих БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів, два артилерійських підрозділи на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, у Бахмуті російські загарбники виснажені постійними штурмами міста та мають серйозні проблеми з боєздатністю. Це обмежує можливість окупантів у цьому районі захищатися від локальних контратак Сил оборони України.

Напередодні у Збройних силах України підтвердили заяву терориста Євгена Пригожина, що з-під Бахмута втекла 72 окрема мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Раніше він поскаржився, що російські окупанти залишили "стратегічний плацдарм" й через це загинули близько 500 бойовиків ПВК "Вагнера". Зараз існує великий ризик оточення найманців з ПВК "Вагнера" у Бахмуті. Фланги, утримувані російськими військовими, тріщать. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 07:33