Фото: скріншот з відео

У Пригожина істерика: "вагнерівці" можуть потрапити в оточення у Бахмуті

Існує великий ризик оточення найманців з ПВК "Вагнера" у Бахмуті. Фланги, утримувані російськими військовими, тріщать. 

Про це пише прес-служба ватажка бойовиків ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина в Telegram.

Бойовик знову повторив, що Бахмут нібито не має стратегічного значення. Нібито "вагнерівці" і російська армія там перебували, щоб "перемелювати живу силу противника" і дати можливість російській армії провести мобілізацію.

"Зважаючи на скорочення особового складу, ПВК "Вагнер" змушена була передати фланги військовим. Існує серйозний ризик оточення ПВК "Вагнер" у Бахмуті внаслідок провалу флангів. Фланги вже тріщать і провалюються. За відсутності боєприпасів "м'ясорубка" запрацює у зворотному напрямку: ЗСУ знищуватимуть ПВК "Вагнер", — істерить терорист.

При цьому Пригожин знову поскаржився, що його бойовики не отримують необхідної кількості снарядів. За його словами, зараз у межах Бахмута перебувають тільки "вагнерівці" і жодних інших підрозділів немає, а за межами міста — тільки ЗС РФ.

Бої за Бахмут

Напередодні у Збройних силах України підтвердили заяву терориста Євгена Пригожина, що з-під Бахмута втекла 72 окрема мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Раніше він поскаржився, що російські окупанти залишили "стратегічний плацдарм" й через це загинули близько 500 бойовиків ПВК "Вагнера".

Також наші захисники зазначили, що за дві доби атакувальних дій на південно-західних околицях Бахмута штурмовики третьої ОШБр ліквідували 64 окупанти, ще 87 було поранено. Серед усіх них є і "вагнерівці". Також станом на зараз в полоні перебуває п'ятеро росіян.

Днями в одному із відео, опублікованому Державною прикордонною службою України, прикордонники розповіли, що поля на Бахмутському напрямку всіяні тілами вбитих окупантів. За їхніми словами, росіяни кидають своїх військових — як поранених, так і мертвих — прямо на полі бою. Вони не забирають тіла, а буквально пересуваються по них.

Нагадаємо, нещодавно українські прикордонники у Бахмуті влаштували російським окупантам "запальний вікенд". Тоді було знешкоджено щонайменше 24 рашисти. Прикордонники зауважили, що, попри надскладну ситуацію, українські захисники продовжують на ближніх дистанціях ліквідовувати штурмовиків країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 18:47