Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ потужно вдарили по ворогу: Генштаб повідомив про знищення важливих цілей

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника. Ще шість — по зенітно-ракетних комплексах ворога. 

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Також нашими захисниками було знищено російський ударний вертоліт Мі-24 та сім розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 13 артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції РЕБ та склад боєприпасів ворога.

Російські обстріли

Вночі 22 червня Російська Федерація завдала чергового ракетного та авіаційного удару іранськими ударними БпЛА Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Протягом минулої доби противник завдав ракетного та 44 авіаційних ударів, зокрема, було застосовано шість іранських ударних БпЛА Shahed. Усі "шахеди" знищено нашими захисниками. Також ворог здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах Діброви і Білогорівки Луганської області та Серебрянки на Донеччині. 

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори. 

На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Сєверного і Первомайського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки Донецької області, успіху не мав. 

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії в районах Новомихайлівки та Вугледара, успіху не мав. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Проводив безуспішні наступальні дії у напрямку П’ятихаток Запорізької області. 

Нагадаємо, Збройні сили України успішно створюють умови для основного удару по окупантах. Український контрнаступ буде серією поступових і послідовних наступальних дій.

Також російське Міноборони змінило риторику при інформаційному висвітленні українського контрнаступу. Відомство Сергія Шойгу реагує на контрнаступальні операції ЗСУ узгодженою риторикою, що свідчить про те, що у РФ зробили висновки зі своїх минулих помилок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 22.06.2023 07:38