Фото: росЗМІ

Контрнаступ ЗСУ: аналітики пояснили, як Міноборони Шойгу змінило риторику

Російське Міноборони змінило риторику при інформаційному висвітленні українського контрнаступу. Відомство Сергія Шойгу реагує на контрнаступальні операції ЗСУ узгодженою риторикою, що свідчить про те, що у РФ зробили висновки зі своїх минулих помилок.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Впродовж 20 червня українські війська провели контрнаступальні операції на двох ділянках фронту. Цього ж дня міністр оборони Росії Сергій Шойгу виступив перед колегією Міноборони РФ, де обговорював українські контрнаступальні операції на кордоні Донецької та Запорізької областей.

"Міністерство оборони Росії узгодженою риторикою реагує на українські контрнаступальні операції. Це свідчить про те, що у РФ зробили висновки зі своїх минулих помилок в управлінні інформаційним простором під час попередніх українських контрнаступів", — йдеться в повідомленні аналітиків.

Шойгу назвав дату 4 червня Шойгу початком контрнаступу. Нібито за цей час українські війська здійснили 263 атаки на російські позиції. Водночас він заперечив, всупереч наявним у відкритому доступі геолокаційним доказам просування українських військ, що ЗСУ досягли успіху на окремих ділянках фронту.

"Той факт, що Шойгу публічно і відносно спокійно обговорив контрнаступ (навіть незважаючи на типове для Міноборони заперечення українських успіхів) свідчить про те, що російський інформаційний простір певною мірою адаптувався і виніс уроки з минулих українських контрнаступів в Харківській і Херсонській областях", — йдеться в повідомленні аналітиків.

Нагадаємо, міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу вкотре відзначився брехливою заявою. Окупант заявив, що Збройні сили України нібито готують удар по території РФ і анексованому Криму.

Також Шойгу зберігав високу медійну активність протягом усього минулого тижня. Таким чином він демонструє свою відповідальність за стратегічні питання у розрізі контрнаступу Збройних сил України.

Додамо, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин знову намагається підірвати авторитет Міноборони Росії. Ватажок терористів заявив, що чекає відповіді від відомства Шойгу щодо "контракту" власної розробки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.06.2023 07:21