Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали 13 ударів по "кублах" і техніці рашистів: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Війська країни-агресорки зосередили основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. 

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За минулу добу відбулось понад 80 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, найгарячіші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки. 

Атаки рашистів

Протягом минулої доби противник завдав шість ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав і Зеленівка на Херсонщині, є загиблі та поранені цивільні особи, загинула дитина, знищено житлові приватні будинки, медичні установи та інша цивільна інфраструктура. 

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також вісім — по зенітно-ракетних комплексах противника. Також наші воїни знищили три крилатих ракети "Калібр", 18 іранських ударних БпЛА Shahed, чотири баражуючих боєприпаси "Ланцет" та 10 ворожих розвідувальних БпЛА різного типу.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, сім районів зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійських підрозділи на вогневій позиції, шість станцій радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію ЗРК С-300.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни контратаки Збройних сил України поблизу Бахмута усунули загрозу російського оточення українських сил. Це змусило війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 07:53