Фото: Telegram Ганна Маляр

Контролюють південно-західну частину міста: у Міноборони розповіли про успіхи ЗСУ у Бахмуті

Українські воїни взяли під контроль південно-західну частину Бахмута та просуваються вперед на окремих ділянках міста. Ворог впродовж дня інтенсивно обстрілював позиції наших бійців на цьому напрямку. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів та значно посилив угруповання. Сьогодні весь день ворог атакував Бахмут. Всі атаки нашими оборонцями відбиті. Станом на зараз ми контролюємо південно-західну частину Бахмута", — заявила Маляр.

Вона також повідомила, що на околицях на півночі від Бахмута ворог теж атакував, проте атаки відбиті. На окремих ділянках є просування українських військ на 500 метрів. Крім того, за словами посадовиці, в передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, однак зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі.

"На окремих ділянках наші війська просунулись на 1 км", — додала заступниця міністра.

Нагадаємо, українські військові під Бахмутом взяли в полон одного з бійців з ПВК "Вагнера". "Вагнерівець" розповів, що рашисти зазнають колосальних втрат на фронті.

Також аналітики ISW вважають, що Росія посилює наступ в районі Бахмута. У відповідь на контратаки бійців ЗСУ навколо міста армія окупантів перекинула на лінію зіткнення чотири додаткові батальйони. Експерти відзначають, що російське військове командування протягом останніх тижнів, ймовірно, вирішило підготуватися до можливих українських контрнаступальних операцій. Однак ситуація у Бахмуті й перегрупування військ на цю ділянку фронту може підірвати стабільність лав окупантів на інших відрізках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.05.2023 20:04