Фото: скріншот

"Труп на трупі лежить": полонений "вагнерівець" розповів про втрати росіян під Бахмутом

Українські військові під Бахмутом взяли в полон одного з бійців з ПВК "Вагнера". "Вагнерівець" розповів, що рашисти зазнають колосальних втрат на фронті.

Відео допиту полоненого опублікував командувач Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський

"Вагнерівець" розповів, що його звати Денис Ватрушев, він з Ханти-Мансійського округу, йому 39 років, а його дружина родом з Мар’їнки. Він був завербований Пригожиним в ПВК "Вагнера" з в'язниці, де відбував покарання за вбивство.

"Тут м'ясорубка, тут всі приходять в один бік. Там окоп смерті. Там труп на трупі лежить, по дорозі навіть двохсотих не виносять, я виносив трьохсотих. Нам наспівали пісню — обіцяли що просто будемо стояти і нічого не робити",  говорить росіянин.

За словами полоненого, він отримав важке поранення у бою під Бахмутом — мінно-вибухову травму ноги та був кинутий своїми ж. Відтак, Ватрушев просидів пораненим чотири дні, а потім потрапив у полон. Росіянин також розповів про велику кількість загиблих "вагнерівців", проблеми із харчуванням у "вагнерівців" та розстріли за невиконання наказу.

"Мене кинули…, свої ж кинули… Їхня чортова евакуація не працює…Якщо не виконуєш наказ, то командир… тебе просто "обнуляє"  розстрілює тебе, кулю у голову… Втрати у "Вагнері" дуже великі", — зазначив полонений.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення кількість знищених російських військових перевищила 200 тисяч. Також ЗСУ ліквідували 3771 ворожий танк, 3166 артсистем, 294 гелікоптери.

Додамо, 14 травня українські військові захопили понад десять ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута. Попри постійні намагання, ворог не може оточити місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 21:39