Фото: Генштаб ЗСУ

Ювілей: ЗСУ "закобзонили" вже 200 тисяч окупантів

Українські воїни продовжують завдавати значних втрат армії Росії. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення знищено вже більше 200 тисяч російських військових.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.23 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 200 590 (+610) осіб ліквідовано; 
  • танків — 3771 (+9); 
  • бойових броньованих машин — 7365 (+17); 
  • артилерійських систем — 3166 (+16); 
  • РСЗВ — 562 (+0)4 
  • засоби ППО 318 (+2);
  • літаків 308 (+0); 
  • гелікоптерів 294 (+0); 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 2748 (+16);
  • крилаті ракети — 982 (+9);
  • кораблі /катери — 18 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 6067 (+19);
  • спеціальна техніка — 417 (+7).

Втрати армії РФ за 17 травня

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом минулої доби нашими захисниками знищено десять ударних та шість розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили шість районів зосередження живої сили, три станції радіоелектронної боротьби, чотири склади боєприпасів противника та пункт пально-мастильних матеріалів окупантів

Минулої доби противник завдав 31 ракетного удару, зокрема, двома ракетами із С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області та двома ракетами "Калібр" — по цивільній інфраструктурі Миколаєва. Крім того, російські окупанти завдали 57 авіаційних ударів та здійснили 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Для ракетних ударів ворог використав шість аеробалістичних ракет "Кинджал", 13 крилатих ракет "Калібр" (дві ракети підірвались у повітрі) та десять ракет наземного базування (С-400, "Іскандер-М"),  25 з них було знищено нашими захисниками. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу росіянами населених пунктів Дворічна, Вовчанськ та Тищенківка Харківської області, є загиблі та поранені мирні люди, знищені житлові приватні будинки, лікарня та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — минулої доби відбулось 55 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка. 

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки на Луганщині. 

На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів наступальні  дії в районі Білогорівки Луганської області. 

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Також противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. 

На Авдіївському напрямку противник продовжує знищувати інфраструктуру населених пунктів. 

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. 

Нагадаємо, російські загарбники просуваються у Бахмуті, що на Донеччині. Водночас українські воїни звільнили від окупантів близько 20 квадратних кілометрів навколо міста.

Також бойовики з ПВК "Вагнера" пригрозили депутату Держдуми РФ Віктору Соболєву. Раніше він пообіцяв 15 років в'язниці всім чинним військовим, які захочуть підписати контракти з найманцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 08:18