Фото: АрміяInform

"Всі шість "Кинджалів" летіли на Київ": Повітряні сили розповіли деталі нічного ракетного обстрілу

Всі шість збитих у ніч проти 16 травня ракет Х-47 "Кинджал" летіли на Київ. Столиця завжди була в пріоритеті росіян.

Про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив в ефірі національного телемарафону.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). 

Ігнат зазначив, що усі "Кинджали", які були спрямовані у бік столиці, виявила та знищила протиповітряна оборона. Крилаті ракети "Калібр" з Чорного моря збили на півдні і за маршрутом слідування на різних напрямках.

"Київ залишається в епіцентрі, столиця завжди була пріоритетною ціллю у росіян, тому її захищають серйозними засобами. Тут об'єкти інфраструктури та інші важливі державні об'єкти", — сказав Ігнат.

Нічний обстріл Києва: що відомо

У столиці України внаслідок ракетної атаки у ніч на 16 травня, попередньо, постраждали троє людей. Усі потерпілі — у Солом'янському районі.

Зазначимо, що серія потужних вибухів у столиці пролунала після третьої години ночі. Місцева влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Після 04:00 у Києві та областях оголосили відбій повітряної тривоги. А майже через годину сирени повідомили знову про небезпеку.

Атака на Київ була винятковою за великою кількістю ракет та дронів випущених за дуже короткий проміжок часуЦього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та ракет балістичного типу. 

Нагадаємо, що українські військові стали першими у світі, кому вдалося збити "балістику" за допомогою Patriot. Російська ракета Х-47 "Кинджал", яку 4 травня знищили українські воїни, мала влучити у місце дислокації системи протиповітряної оборони Patriot.

Також відомо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 10:11