Фото: соцмережі

У Києві розповіли про особливість нічної ракетної атаки на столицю

Вночі 16 травня російські окупанти здійснили восьму масовану атаку на Київ. Вона була винятковою за великою кількістю ракет випущених за дуже короткий проміжок часу.

Про це повідомляє начальник КМВА Сергій Попко.

Цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. У адміністрації повідомляють, що ППО виявила та знищила переважну більшість ворожих цілей в повітряному просторі Києва. 

"Вона була винятковою за своєю щільністю — максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", — повідомив Сергій Попко.

Після атаки зафіксували падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

"Найбільші пошкодження в Солом’янському районі — там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. В решті районів пошкодження не суттєві — у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону", — сказав Попко.

За його словами, інформації щодо потерпілих немає.

Нічний обстріл Києва: що відомо

У столиці України внаслідок ракетної атаки у ніч на 16 травня, попередньо, постраждали троє людей. Усі потерпілі — у Солом'янському районі.

Зазначимо, що серія потужних вибухів у столиці пролунала після третьої години ночі. Місцева влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Після 04:00 у Києві та областях оголосили відбій повітряної тривоги. А майже через годину сирени повідомили знову про небезпеку.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, російські військові змінюють тактику своїх ракетних ударів. Аналітики вважають, що росіяни усе частіше атакують Україну безпілотниками й ракетами, щоб вплинути на здатність Києва проводити контрнаступальні операції в найближчій перспективі. Це, ймовірно, є частиною нової кампанії ворога.

Також відомо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 07:28