Фото ілюстративне. Джерело: kashtan.media

Ракетна атака на Київ: на територію зоопарку впали уламки ракети (оновлено)

У ніч на 16 травня, близько 03:00, у столиці України пролунала серія потужних вибухів. Це сталося під час повітряної тривоги.

Як повідомив мер міста Віталій Кличко, вибухи лунали у Солом'янському та Шевченківському районах. На території Київського зоопарку впали уламки ракети.

"Вибухи в Києві. Кілька — в Соломʼянському районі. А в Шевченківському, на територію зоопарку, впали уламки ракети. Всі служби прямують на місця", написав він у Telegram.

Водночас у Київській міській військовій адміністрації додали, що, за попередньою інформацією, зафіксовано падіння уламків в Оболонському, Шевченківському, Солом’янському та Дарницькому районах столиці.

"Дані по потерпілих та руйнувань наразі відсутні. Інформація уточнюється. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" — повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Оновлено 03:41

Кличко поінформував у Telegram, що у Соломʼянському районі столиці, попередньо внаслідок падіння уламків ракети, сталося загоряння кількох авто. Також ушкоджена будівля площею 200 м кв.

"Рятувальники працюють на місці. Потерпілих наразі не виявили", — написав він.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, російські військові змінюють тактику своїх ракетних ударів. Аналітики вважають, що росіяни усе частіше атакують Україну безпілотниками й ракетами, щоб вплинути на здатність Києва проводити контрнаступальні операції в найближчій перспективі. Це, ймовірно, є частиною нової кампанії ворога.

Також відомо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 03:30