Фото: сайт КМДА

Кличко повідомив про потерпілих внаслідок ракетної атаки на Київ

У столиці України внаслідок ракетної атаки у ніч на 16 травня, попередньо, постраждали троє людей. Усі потерпілі — у Солом'янському районі.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

"За попередньою інформацією, в Соломʼянському районі троє потерпілих. У Оболонському, де впали уламки, постраждалих немає", — написав він у Telegram.

Також він інформував, що у Соломʼянському районі сталося загоряння кількох авто й ушкоджена будівля площею 200 м кв. У Дарницькому районі пошкоджені два автомобілі. До того ж зафіксовано падіння уламків БпЛА у лісопарковій зоні в Дарницькому районі. 

Раніше Кличко повідомляв, що у Шевченківському районіна території Київського зоопарку, впали уламки ракети

Зазначимо, що серія потужних вибухів у столиці пролунала після третьої години ночі. Місцева влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Після 04:00 у Києві та областях оголосили відбій повітряної тривоги.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, російські військові змінюють тактику своїх ракетних ударів. Аналітики вважають, що росіяни усе частіше атакують Україну безпілотниками й ракетами, щоб вплинути на здатність Києва проводити контрнаступальні операції в найближчій перспективі. Це, ймовірно, є частиною нової кампанії ворога.

Також відомо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 04:07