На фото - уламки ракет в Києві. Джерело: соцмережі

"Калібри", "Кинджали" і дрони: Повітряні сили розповіли про вражаючий результат збиття ракет цієї ночі

Вночі 16 травня російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків. Рашисти випустили по території нашої держави 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування.

Про це у Telegram повідомляють Повітряні сили.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").

Крім того, противник атакував ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня — "Орлан-10", SuperCum.

Зазначимо, що безпілотники Supercam не належать до класу військових. Вони призначені для ведення аерофотозйомки, повітряного моніторингу та авіаційного патрулювання. Через дефіцит БпЛА окупанти використовують дрони Supercam для ведення розвідки.

Усі ракети та ворожі БпЛА знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України.

Збиті російські ракети 16 травня

Інфографіка: Повітряні сили

Нічний обстріл Києва: що відомо

У столиці України внаслідок ракетної атаки у ніч на 16 травня, попередньо, постраждали троє людей. Усі потерпілі — у Солом'янському районі.

Зазначимо, що серія потужних вибухів у столиці пролунала після третьої години ночі. Місцева влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Після 04:00 у Києві та областях оголосили відбій повітряної тривоги. А майже через годину сирени повідомили знову про небезпеку.

Атака на Київ була винятковою за великою кількістю ракет та дронів випущених за дуже короткий проміжок часуЦього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та ракет балістичного типу. 

Нагадаємо, що українські військові стали першими у світі, кому вдалося збити "балістику" за допомогою Patriot. Російська ракета Х-47 "Кинджал", яку 4 травня знищили українські воїни, мала влучити у місце дислокації системи протиповітряної оборони Patriot.

Також відомо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 08:59