Фото: РИА Новости

Бетонні бункери з вогневими точками: як окупанти готуються до оборони Маріуполя (фото)

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники будують укріплення біля мостів. Рашисти зводять дані укріплення протягом останніх місяців.

Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Чиновник запевняє, що укріплення з'явилися біля кожного мосту через річки Кальчик та Кальміус. Вони розтягнулись по Маріуполю та на околицях, та у селищах.

"Можете самі побачити — рови, бетонні бункери з вогневими точками. Все замасковано. Без знання, що воно там є — побачити складно. Всі укріплення побудовано за останні місяці", — заявив він.

Андрющенко переконаний, що окупанти будуть битись за Маріуполь, тому не варто недооцінювати складність роботи для ЗСУ, яка попереду.

"Найгірше для міста — це точно доб’є місто. Бо русня, що атакує, що обороняється — все перетворює на попіл. Найгірше для маріупольців — їх будуть тримати заручниками та живим щитом окупанти. Що робити? Виїжджати, поки можна", — додав радник мера.

Нагадаємо, у суботу, 13 травня, під Маріуполем було знешкоджено близько 50 російських окупантів. По тимчасово захопленій території було завдано дев'ять ракетних ударів.

Також з'явилась інформація, що російські загарбники пошкодили 2208 будинків в Маріуполі з початку війни з Україною. Половина з цих будівель повністю знищена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 18:37