Загиблий захисник України Роман Сувві

"Хочу перевершити батька...": у столичній школі відкрили меморіальну дошку захиснику Роману Сувві (фото)

У четвер, 9 травня, у столичній школі №219 було відкрито меморіальну дошку її випускнику, кавалеру Ордену "За мужність" III ступеню (посмертно) Роману Сувві — розвіднику, старшому стрільцю Окремої Президентської бригади №137 військової частини А 4438.

Все життя Роман намагався рівнятися на свого батька. Особливо після того, як батько, Володимир Сергеєв, після Майдану вирішив іти на війну із Росією і пішов воювати у складі НГУ в батальйоні ім.генерал-майора Сергія Кульчицького. Неймовірно ним пишався і якось своїм побратимам у частині сказав, що хоче "перевершити батька"...

"Неймовірний красень із яскравими блакитними очима, на якого на вулиці оберталися дівчата й жінки, постійний учасник шкільних КВК та  вечорниць, сильний танцюрист стріт-денсу й учасник та переможець багатьох танцювальних конкурсів та фестивалів стріт-денсу, він як ніби намагався прожити якнайяскравіше та найстильніше своє життя, на жаль, наперед. Рибалка, музика — вуличний хіп-хоп… Жив на повні груди, доки не сталася у нашому житті війна. Коли у розмові із батьком дізнався, що той залишив дружині побажання бути кремованим і розвіяним над Дніпром під пісню UDO, побажав поховати себе під пісню Тупака Шакура", — розповіла дружина батька загиблого Романа Ірина Шапошникова.

Роман Сувві

Володимир Сергеєв біля меморіальної дошки своєму синові Роману. Фото: військова репортерка "Мауглі"

Роман дуже хотів зустріти кохання всього свого життя, але вже на початку повномасштабної війни якось зізнався, що припинив вірити дівчатам, бо вони більше реагують на його форму, аніж на нього самого... Так у батьків після загибелі Романа й не залишилося онуків для продовження роду, що неймовірно боляче для сім’ї, каже Ірина.

меморіальна дошка Роману Сувві

Мама Романа біля меморіальної дошки. Фото: військова репортерка "Мауглі"

У лютому 2022 року, із першими звуками вибухів у Києві, прийняв тверде рішення йти на захист України. Потайки від матері та батька пішов у військкомат та записався добровольцем, після чого був мобілізований.

"Захищав нас спочатку у прикордонних районах з Росією від ДРГ та безпілотників, а в лютому 2022 року разом із частиною відправився воювати на Донеччину. За тиждень батькам повідомили, що їхній син загинув у бою із "вагнерівцями" під Бахмутом Донецької області", — пригадує Ірина.

Сувві Роман

Фото: військова репортерка "Мауглі"

"Я Рому не знав особисто. Але знаю його батька, мого товариша, бойового офіцера. Роман загинув, прикриваючи відхід свого підрозділу, врятував життя ціною свого. У школі №219 на Оболоні, де навчався Роман, відкрили меморіальну дошку Вовиному сину Роману Сувві, кавалеру Ордену За мужність III ступеню (посмертно). Дякую, друже, що виховав такого сина. Честь!" — написав у Facebook друг батька полеглого захисника Роман Мединський.

Роман похований на Берковецькому меморіальному військовому кладовищі у Києві, поряд із такими ж Героями цієї війни.

Вони живі, доки їх пам’ятають...

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 12:25