Фото: Генштаб ЗСУ

Майже половина поляків вважають, що війна Росії з Україною закінчиться знищенням обох країн: опитування

Через майже два роки від початку повномасштабної війни Росії проти України, майже половина поляків вважають, що цей конфлікт закінчиться знищенням обох країн і України, і Росії.

Такі дані оприлюднило видання RMF FM на основі опитування, проведено United Surveys.

На запитання поляків, як може закінчитися війна в Україні, майже половина респондентів (47,4%) сказала про те, що конфлікт триватиме багато років і закінчиться знищенням обох воюючих країн. В перемогу України вірять лише 17,4% опитаних, в той час, як на перемогу росіян ставлять 14,1%. Решта респондентів не визначилась з відповіддю.

Також полякам поставили питання, чи бояться вони, що конфлікт в Україні перекинеться на їхню країну. Серед опитаних 47% вважають ймовірним напад Росії на Польщу це на 16% більше, ніж в аналогічному дослідженні, проведеному в травні 2023 року. З тезою про можливу агресію путінських військ проти Варшави не згодні понад 38% респондентів. 

"З огляду на те, що кількість тих, хто не визначився в останніх і минулорічних опитуваннях, залишається майже незмінною, чітко видно, що поляки, уважно спостерігаючи за ситуацією війни, змінюють своє ставлення на більш песимістичне", йдеться у повідомленні.

Додамо, що опитування було підготовлено компанією United Surveys на вибірці 1000 осіб методом CATI/CAWI 10-11.02.2024.

Нагадаємо, згідно з результатами нещодавнього опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, абсолютна більшість українців (73%) стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.02.2024 01:56