Фото: lrt.lt

Який відсоток українців готовий терпіти війну стільки, скільки треба: результати опитування КМІС

Абсолютна більшість українців (73%) стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно. Ситуація практично не змінилася з травня 2022 року.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

За даними опитування, яке проводили протягом 5-10 лютого, 73% українців стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно. При цьому 3% громадян України готові терпіти російське вторгнення ще рік. Декілька місяців витримають війну 18% українців.

Інфографіка: Київський міжнародний інститут соціології

Зазначається, що за два роки ситуація кардинально не змінилася. Так,у травні 2022 року 71% готові були терпіти стільки, скільки потрібно буде, у грудні 2023 року — 73%.

Проте за два роки повномасштабної війни віра українців у перемогу дещо знизилася, але її все одно зберігає абсолютна більшість громадян — 89%. У травні 2022 року таких було 95%. Проте 4% швидше чи безумовно переконані, що переможе Росія.

Інфографіка: Київський міжнародний інститут соціології

Нагадаємо, що за даними опитування, яке проводилося соціологічною службою Центру Разумкова, українці найбільше довіряють ЗСУ, добровольчим загонам та рятувальникам. Цей рейтинг також очолює президент Володимир Зеленський. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 16:59