Фото: "Слово і діло"

Кому найбільше довіряють українці: результати опитування

Українці найбільше довіряють Збройним силам, добровольчим загонам та рятувальникам. Цей рейтинг також очолює президент Володимир Зеленський. 

Про це свідчать дані опитування, яке проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 січня 2024 року.

Так, серед державних та суспільних інститутів 95% українці найбільше довіряють ЗСУ, 85% — добровольчим загонам, а 82% — Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Національній гвардії України висловлюють довіру 81% українців, волонтерським організаціям — 78%, Державній прикордонній службі — 77% жителів України. Наступними у цьому списку є Міністерство оборони України та Служба безпеки України. 

Президенту України Володимиру Зеленському довіряють 69% опитуваних. Проте чиновникам висловлюють недовіру 75% українців. Також опитувані не довіряють політичним партіям та Верховній Раді Україні — відповідно 72% і 70%.

"Серед політиків, посадовців, громадських діячів, рівень довіри до яких оцінювався під час цього дослідження, найчастіше респондентами висловлювалася довіра до Віталія Кіма (58%), Сергія Притули (54%), Дмитра Кулеби (50%)", — йдеться у результатах дослідження.

Також зазначається, що більшість опитаних не довіряють Юлії Тимошенко (80,5%), Олексію Арестовичу (79%), Юрію Бойку (78%), Петру Порошенку (70%), Мар'яні Безуглій (66%), Давиду Арахамії (58%), Андрію Єрмаку (55,5%) та Руслану Стефанчуку (50,5%).

Нагадаємо, станом на 12 січня більшість українців вважала, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень. Найбільшим є вплив на Верховну Раду та уряд. Окрім цього, 78% українців були переконані, що співробітники та радники Офісу президента повинні подавати електронні декларації. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.02.2024 21:42